Aktuális hírek:

A Böhönyéért Egyesület 2017. év januárjában pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő szervezethez a Nemzeti Együttműködési Alap keretében kiírt „Civil szervezetek működési célú támogatása 2017.” pályázati felhívásra. A pályázatkezelő 2017. év áprilisában 350.000 Ft támogatást ítélt meg az Egyesület működéséhez, mely összeget 35.000 Ft önerővel kiegészítve 2017. április 1. és 2018. március 31. közti időszakban használhattunk fel.

A NEA-KK-17-M-0215 pályázat által támogatott időszakban az Egyesület folytatta korábbi években megkezdett, Böhönye település értékeinek óvása, fejlődésének elősegítése, az egészséges életmód elterjesztése és a kulturális tevékenységek érdekében megkezdett munkáját.
A támogatási összegnek köszönhetően az Egyesületünk tagjai aktívan részt vettek a 2017. évi böhönyei falunapon, valamint a környező települések kulturális rendezvényein (pl. Gadány és Nagyszakácsi).
2017. szeptember 16-án saját egyesületi kezdeményezés nyomán Szív Napi rendezvényt szerveztünk, melynek keretében számos orvosi vizsgálaton és szűréseken vehetett részt a több mint 100 megjelent érdeklődő úgy, mint urológiai, kardiológiai, szemészeti, bőrgyógyászati, szájüregi és csontsűrűség vizsgálaton, valamint vérnyomás-, vércukor-, testzsír-, magasság- és testsúlymérésen. Az egészséges életmódot a rendezvény során két alkalommal megrendezett torna is elősegítette.
2017. év decemberében a támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a 80 éven felüliek karácsonyára hagyományosan nyújtott ajándékcsomagokat biztosítani tudtuk.
2018. év februárjában farsangi mulatságra hívtuk tagjainkat, melynek során az egyesület korábbi tagcsoportjának, a Mosoly Mix Csoport 2006. évi farsangi fellépésének videó felvételét tekintettük meg.

Az Egyesület a támogatási időszakban a kapott támogatást és a biztosított önerőt is maradéktalanul felhasználta, a támogatási szerződésben rögzített összeggel az elszámolást 2018. év áprilisában nyújtjuk be.

Bízunk benne, hogy az egyesület tagjai és az érdeklődők 2018. év folyamán is részt vesznek majd az egyesület által szervezett programokon.

Bonczek Ágnes
Böhönyéért Egyesület elnöke

Vissza a hírekhez