Bemutatkozás:

A Böhönyéért – Somogyért Egyesület 1999-ben alakult. Az Egyesület kiemelt működési céljai közé tartozik Böhönye település értékeinek óvása, fejlődésének elősegítése, ifjúsági- és kulturális tevékenység, a lakosság széles tömegeinek bevonásával a környezeti közterületi fejlesztés, az önkéntes munka visszaállításával új értékek létrehozása, a magántulajdonú kertek szépítésének elősegítése, a tömegsport számára széles csoportok megnyerése, a segítségnyújtás nemes emberi érzésekre helyezése. Más egyesületekkel és az önkormányzattal való együttműködés fennáll, különösen az alábbi területeken: kulturális tevékenység, ismeretterjesztés, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, szociális tevékenység, időskorúak gondozása, nevelés és oktatás, környezetvédelem, műemlékvédelem, sport.

Nagyszakácsi Királyi Szakácsok Főzőversenyén való részvétel

Nagyszakácsi
Nagyszakácsi


A szervezet működésének célcsoportja Böhönye teljes lakossága, akiket rendezvényeink során kívánunk mozgósítani, így:


március 15-i ünnepség

Március 15.

a farsangi bál

Farsang
Farsang


a falunap

Falunap
Falunap

az Idősek Napja, a Szív Napja és a „Mindenki Karácsonya” ünnepély alkalmával.

 

 

1999-ben félszáz böhönyei lakos alakította meg a Böhönyéért – Somogyért Egyesületet, ami Somogy megye legnagyobb civil szervezetének, a Somogyért Egyesület testvérszervezeteként jött létre.

A kezdetben 55 fővel működő Egyesület tagjainak száma az évek során jelentősen nem változott, a nem fizető és nem aktív tagok helyébe újak, a faluért tenni akarók léptek. A tagok munkája teljes mértékben önkéntes és mindenki ellenszolgáltatás nélkül tevékenykedik Böhönyéért.

Sziklakert


Az évek alatt a lakosság felismerte, hogy a falu javát szolgálja a szervezet, a közösségépítésben részt vállal, így érezhető az érdeklődők számának növekedése.

A böhönyei önkormányzattal együttműködési megállapodást kötöttünk, és a szakmai kapcsolatok is megfelelően kiépítettek, amiket rendezvényeink alkalmával kamatoztatunk.